איך עושים סבון

ממה עשוי סבון?


הסבונים של לאטיקה עשויים בשיטת כבישה קרה (כמו שהיו עושים פעם). בעבר הרחוק השתמשו באפר ושומן, היום במלחים ושמנים צמחיים.

סבון זה בעצם שמן ומים מעורבבים- לא ממש הגיוני לערבב שמן ומים נכון?
לכן משתמשים בחומר שיוצר תהליך כימי וגורם לשמן ולמים להתחבר ולהפוך לסבון מוצק.

החומר הזה הוא נתרן הידרוקסי, זהו חומר שמתנדף מהסבון לאחר שהוא הופך למוצק ולכן סבון טבעי צריך "לשבת" קצת לפני שניתן להשתמש בו..


שמן ומים (או חלב עיזים) ,סבון ב"ריפוי" לפחות שבועיים וחצי..
שמן בסיס
כמה משמני הבסיס בייצור הסבון הם- שמן זית, שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים, שמן דקל, שמן שקדים מתוקים, שמן אבוקדו, חמאת שיאה, חמאת קקאו, חמאת מנגו.. ועוד ועוד..

שמנים אלו יוצרים את הסבון ולכל אחד מהם תכונות המעניקות לחות, ניקיון, הקצפה וכדומה. המינון של השמנים במתכונים השונים תלוי במטרה של הסבון (לפי סוגי עור וצורך).
שמן זית ישראלי איכותי מעניק לחות לעור
שמן אתרי
שמן אתרי מעניק לסבון את הריח המיוחד שלו ואת התכונות של השמן עצמו, כאן חשוב להשתמש בארומתרפיה וידע על תכונות השמנים השונים. אלו שמנים שנוצרים בתהליך מיצוי מסרתי, מחלקים שונים של הצמח.
יש כמות עצומה של סוגי שמנים אתריים, להלן כמה מהאהובים עלי:
שמן עץ התה מופק מהצמח האוסטרלי מללוקה

שמן עץ התה- שמן הקסם, בבית אנחנו מכנים אותו שמ"צ. הפיתרון לכל בעיה- פצעונים, עקיצת יתוש, שריטות, פטריות וגירויים. מאוד מרוכז והריח שלו מיוחד וחזק. מייבש ועוזר לריפוי פצעים וחתכים.

שמן פטשולי- הריח שלו מדהים ומזכיר ריח של אדמה רטובה. אחד השמנים האהובים עלי. אנטי דלקתי ומחטא, טוב לעור יבש.

שמן לבנדר- ריח נהדר ומרגיע, גם מחטא ואנטיבקטריאלי. מעודד התחדשות תאי עור.
יש עוד המון שמנים אתריים מדהימים..


בנוסף לשמנים, בסבון של לאטיקה יש גם חלב עיזים וחלב בופאלו:

חלב עיזים- מאוד מועיל לעור. מכיל המון ויטמינים ומינרלים. ידוע בשל יכולתו לרפא פצעים ובעיות עור כגון אקזמה, פסוריאזיס ועוד. מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים (פרוטאינים), סוכרים ברזל, פוטסיום וקלציום.
בייבי עז, בטוח אוהב חלב עיזים..

חלב עיזים עשיר מאוד בלחות
הלקטוז, השומנים וחלבון הקזאין בחלב עיזים, משמשים בעיקר כנשאים להחדרת חומרים פעילים שומניים לעור. השומנים מהווים תוספת לשומנים הטבעיים החיוניים שקיימים על עור יבש וריכוזם יכול לרדת בגלל גיל או בגלל חשיפה ממושכת לשמש.
הלקטוז הוא אחד המרכיבים העיקריים בחלב ומשמש כהומקטנט- חומר שמסוגל לקשור אליו את המים, למנוע בריחה של מים משטח פני העור, ובה בעת ליצור מולקולות עגולות קטנות שממיסות חומרים שמניים או מימיים החודרות לשכבות העור העמוקות יותר.
קזאין- חלבון מיוחד שנמצא בעיקר בחלב, שומר על לחות העור בגלל יכולתו לקשור מים. הוא תורם לסבון את הצבע הלבן, מעבה ונותן יכולת הקצפה.

חלק מפעילות חלב העיזים נוצר בעיקר בזכות החומצה הלקטית, מסייעת לקלף ולהשיל תאי עור מתים הנמצאים על שטח הפנים ולחשוף תאי עור צעירים יותר. פעולה זו מקנה לעור מראה חלק יותר, רענן יותר, וצעיר יותר.


חלב בפאלו- מקור עשיר לויטמינים (A,D), זרחן וברזל. מכיל נוגדי חימצון ומועיל לבעיות עור.
חלב הבופאלו בריא מאד, בעיקר למבוגרים. יש לו ערך תזונתי גבוה. כמות הסידן, החלבון והשומן נמצאת בו עד פי שלושה מאשר בחלב הפרה. בעיקר הוא עשיר בוויטמין A.
מכיוון שעדרי הבופאלו אוכלים מזון טבעי בלבד ולא תערובות כמו הפרות, החלב שלהם טבעי יותר ובריא יותר.
עוד סיבה לאהוב את הבופאלו החביבים, עדרי הבופאלו לא מזהמים את הסביבה כמו עדרי הפרות.

למידע נוסף, פנו לאתר האינטרנט של חוות הבופאלו בביצרון. למי שגר באזור מאוד מומלץ לבקר בחווה ולטעום מהמוצרים (במיוחד יוגורט פרג!)

תוספות לסבון- חוץ מכל השמנים והחלב אני מכינה גם סבונים עם חומרים נוספים מן הצומח- גרגירי לבנדר, גרגירי מישמיש (מעולים לפילינג וניקוי העור) , גרגרי חוחובה ועשבים נוספים שעושים טוב לעור.

מתכוני הסבונים של לאטיקה מתוכננים מראש מתוך מחשבה על מי שישתמש בהם. החומרים איכותיים והסבונים נבדקים על ידי נסיינים שונים עד שיוצא לאור מוצר סופי.

אני תמיד  אומרת שצריך פשוט לנסות את הסבון הטבעי כי ההרגשה שונה לחלוטין מכל החומרים והכימיקלים שקיימים בסופר. אחרי שמנסים מבינים כמה שסבון טבעי יותר טוב, מפנק וטוב לעור.

אם ישנו חומר, שמן או מרכיב שתרצו לקבל עליו מידע- פנו אלינו במייל או דרך הבלוג!

© Copyright 2015. Website by Way2themes